Kategorier: Seneste nyt

Nu tager vi første skridt i indfasningen af Nyt SkoleIntra


Posted on

Snart bliver SkoleIntra opdateret til version 5.8. Et af de mere markante tiltag er, at den nye version baner vejen for at det eksisterende Mobilintra erstattes af Nyt SkoleIntra. Dermed tager vi første skridt i udskiftningen af SkoleIntra-modulerne til det Nye SkoleIntra.

Selvom man ikke umiddelbart kan se det, indeholder SkoleIntra 5.8 de grundlæggende tekniske komponenter der gør det muligt at lancere en ny udgave af Mobilintra, som vi kalder Nyt SkoleIntra.

Den nye udgave har samme indhold som tidligere, men benytter et nyt design og bygger på en moderne teknologisk platform. Nyt SkoleIntra vil blive lanceret kort tid efter version 5.8, og vil løbende blive udbygget til at erstatte alle SkoleIntra­ moduler på alle typer af enheder i de kommende år.

Notifikationsapp til ForældreIntra

I marts udgives også en notifikationsapp til forældre. App’en giver et hurtig overblik over nyt i ForældreIntra. Senere kommer der en tilsvarende app til personale og elever. Disse apps udvikles til IPhone og Android og vil kunne hentes fra App Store og Google Play. Der kommer mere information om Nyt SkoleIntra og den nye app i de kommende nyhedsbreve.

Nyheder i version 5.8

SkoleIntra version 5.8 indeholder derudover en lang række opdateringer.

 Blandt opdateringerne kan nævnes:

 • Administratorstyrede indstillinger i ForældreIntra og ElevIntra
  Administrator har mulighed for at oprette én eller flere profiler, som definerer en standardopsætning for en række klasses ForældreIntra. Der kan fx oprettes en profil pr. afdeling eller pr. årgang.
 • Nye muligheder i formularskabeloner
  Når man opretter eller tilpasser formularskabeloner – bl.a. til elevplaner –­ har man nu flere muligheder, der gør det nemmere at arbejde med skabelonen, fx mulighed for at folde enkelte afsnit ind og ud samt mulighed for at vise skabelonene på en webside i et nyt fanblad
 • Automatisk indmelding i team
  Når man tilføjer nye medarbejdere kan man nu udpege de afdelingsteam og andre team, som medarbejderen skal være medlem af. Det er også blevet let at fjerne en medarbejder fra en, flere eller alle team.
 • Skemabaseret ugeplansredigering
  Der er tilføjet en ny måde at redigere ugeplaner på. Man kan skrive ugeplansnoter direkte i sit ugeskema ved at klikke her og åbne et redigerbart skema.
  Skemaet viser ugens lektioner samt evt. uddrag af eksisterende ugeplansnoter.
 • Oversættelse af ordet “klasse”
  SkoleIntras primære målgruppe er som bekendt grundskolen, men der er et ønske om også at kunne bruge SkoleIntra på førskoleområdet. Her er klasse­begrebet ikke relevant. I stedet ønsker man at kunne anvende termer som gruppe eller stue. SkoleIntra understøtter nu i begrænset omfang muligheden for at kunne oversætte ordet “klasse”.