Kategorier: Seneste nyt

SkoleIntra i medierne – 2016


Posted on

Ny undersøgelse viser, at 90 % af forældrene vurderer værdien af ForældreIntra til at være ’Meget god’ eller ’Overvejende god’.

Omkring årsskiftet bragte Berlingske to artikler om forældrenes brug af ForældreIntra: ’Familien Digital lider af stress’ (19. december 2015) og ’Ræk nu fingeren op og sig fra’ (1. januar 2016). Artiklerne  handler om kommunikation mellem skole og hjem samt kommunikation mellem forældre.

Forældrenes forventninger er høje

Om den generelle kommunikation udtaler formanden for Skole og Forældre Mette With Hagensen: ”Nogle steder er det blevet for meget, og forældrene har alt for store forventninger til hinanden. Derfor skal man have talt om, hvornår man rammer et niveau, hvor det er til gavn for børnenes trivsel, hvor alle forældrene samtidig kan følge med – og hvornår det tager overhånd.” (Berlingske, 1. jan. 2016)

Vi har tidligere samlet nogle gode råd omkring kommunikation, som vi opfordrer til, at man arbejder med ude på skolerne:

ForældreIntra med omtanke: tag snakken med forældrene

Sådan bliver du hørt! Fem tips til bedre kommunikation

Stor tilfredshed

På den første dag i 2016 bakkede Berlingske sin artikel op af en undersøgelse lavet af TNS Gallup (bragt herunder med tilladelse).

Generelt er tilfredsheden stor, og selvom det sker, at forældre oplever beskeder som upassende eller overflødige er det ikke et problem, som er udbredt.

Satirisk indslag

ForældreIntra var også emne for Rokokoposten den 6. januar 2016. Redaktionen kunne erklære, at Hitler i virkeligheden stod bag ForældreIntra. “Intranetsystemet ForældreIntra blev skabt som et såkaldt Wunderwaffe, der skulle undergrave demokratiernes sammenhængskraft og kampvilje, fortæller den afdøde rigskansler i et eksklusivt interview,” lød forklaringen.

Vi kan fortælle, at de virkelige bagmænd hedder Carsten og Bent og var fredelige skolelærere i Aabenraa, da de opfandt SkoleIntra.

Men at være emne for Rokokoposten er en ære, som vi er stolte af!