Kategorier: Seneste nyt

SkoleIntra til eksamen hos brugerne


Posted on

Brugervenlighed er et grundkrav, når SkoleIntra barsler med nye løsninger. Vi kiggede med, da to lærere for nylig testede et nyt kalendersystem til SkoleIntra.

SkoleIntra har 1 mio. brugere på landsplan. Nogle er garvede it-brugere. Andre er ikke. Men SkoleIntra skal kunne bruges af alle.

”Vi har stort fokus på brugervenligheden, når vi udvikler på SkoleIntra. Det er afgørende, at systemet fungerer og opleves som et praktisk redskab, der gør hverdagen lettere. Det gælder også for udviklingen af det nye SkoleIntra, hvor vi i øjeblikket arbejder på at ændre på brugerfladens udseende og tilføjer nye funktioner. Vi vil gerne have, at det opfattes som en forbedring af alle brugerne. Derfor vil vi gerne lytte til deres meninger,” siger Sofie Wilken, som er User Experience Designer hos itslearning.

Det første indtryk er vigtigt

Vi var med, da en del af den nye kalenderløsning blev testet af to lærere på Syvstjerneskolen i Værløse. Der var fokus på kalendermodulet i SkoleIntra, og testpersonerne blev bedt om at booke et forældremøde og vælge et ledigt lokale. Begge testpersoner har lang erfaring med at bruge SkoleIntra, men var ellers tilfældigt udvalgt.

I testens forløb blev testpersonerne bedt om at løse nogle opgaver i en prototypesamt at fortælle om deres umiddelbare oplevelse af systemet, men også personernes ubevidste reaktioner blev registreret. De blev både optaget på video og iagttaget af en observatør, som skulle notere, hvis et øjenbryn blev løftet i undren, eller der blev udstødt et fortvivlet suk.

”Det er vigtigt at få det allerførste og umiddelbare indtryk registreret. Måske giver et skærmbillede mening, når man har kigget på det en ekstra gang, eller en funktion bliver lettere at bruge, når man lige får tænkt sig om. Men det første indtryk fortæller os utrolig meget, og hvis vi kan undgå, at man skal tænke sig om en ekstra gang, er vi nået meget langt,” fortæller Caroline Christiansen, som er produktchef hos itslearning, men under testen holdt sig i baggrunden som observatør.

På rette vej

Den umiddelbare reaktion fra begge testpersoner var, at den nye løsning opfattes som en forbedring. Layout-mæssigt er det mere overskueligt, og det virker nemt og brugervenligt. Der var dog også forslag fra testpersonerne, der nu arbejdes videre med i perfektioneringen af systemet.

Zif Salling, som til daglig underviser i matematik, biologi, fysik og kemi i udskolingen ønsker kun at se det mest nødvendige og så at kunne tilvælge kategorier, funktioner og andet efter behov. Tobias Smith, som underviser 7. klasse i dansk og musik er til dels enig, men vil gerne have lidt mere automatisering ind, så systemet selv foreslår den mulighed, man bruger ofte, eller man brugte sidst.

”Ønsker og kommentarer fra brugerne som disse er rigtig værdifulde input til os i udviklingsprocessen og et fint praj om, at der stadig er detaljer, der kan finjusteres. Men alt i alt har testen vist, at vi er på rette vej,” udtaler Sofie Wilken, som forventer, at den nye kalenderløsning er klar i løbet af foråret 2016.