Kategorier: Seneste nyt

Struer Kommunes skoler skærer 20 pct. af varmeregningen bl.a. ved hjælp af SkoleIntra


Posted on

Når eleverne forlader skolen om eftermiddagen, er der ofte tændt for varmen, indtil pedellen kommer og slukker om aftenen. Sådan er det ikke fremadrettet på skoler i Struer. Her styres varmen automatisk bl.a. efter de lokalebookninger, der er lagt ind i SkoleIntra.

SkoleIntra kan bruges til meget andet end kommunikation mellem skolen, eleverne og forældrene. I Struer Kommune bruges lokalebooking og aktivitetskalender nu aktivt, så varmen automatisk slukkes i de lokaler, der ikke skal bruges mere den dag.

“I Struer vil vi udnytte den mulighed, der ligger i SkoleIntra for at regulere varmen på alle kommunens skoler. Vi er gået i gang med implementeringen og har allerede to af kommunens otte skoler fuldt oppe at køre. På de resterende skoler foregår varmereguleringen manuelt, hvilket betyder, at vi lige skal have opdateret systemerne, så de kan justeres automatisk. Det forventer vi vil tage omkring ét til to år,” siger Jørn B. Ladekjær, afdelingschef for teknisk drift og anlæg ved Struer Kommune.

Også besparelser på el-regningen

“Vi har store forventninger til automatiseringen og regner med, at en forventning om 20 pct. besparelse absolut ligger i den lave ende. Vi arbejder også med at koble styringen af lys til Skoleintra, hvilket naturligvis vil bidrage yderligere til besparelsen,” fortæller Jørn B. Ladekjær.

Udviklingen af Skoleintra foregår løbende, og der kommer hele tiden nye ting til. “Varmestyring via Skoleintra er en rigtig god idé, og vi er optaget af at få sendt de gode ideer videre, så andre skoler og kommuner kan nytte af dem,” siger Ole Windeløv, produktchef hos itslearning.


Webservices i SkoleIntra

SkoleIntra stiller flere webservices til rådighed for eksterne brugere, som har brug for oplysninger om anvendelsen af en skoles lokaler. Det være sig varmestyring eller booking af lokaler. De forskellige webservices er et tilkøbsprodukter, som kan købes af kommuner eller leverandører af eksempelvis varmestyringssystemer eller bookingsystemer.

Hvis du vil vide mere om, hvilke webservices SkoleIntra stiller tilrådighed, er du velkommen til at skrive til os på  [email protected].