Kategorier: Tips & Tricks

Få nyt fra EMU.dk direkte ind i din personlige SkoleIntra


Posted on

Den 1. december blev EMU, Danmarks læringsportal, relanceret som vidensportal for grundskolen. I SkoleIntra har du nem adgang til nyhederne fra det nye EMU.dk. EMU’s produktchef fortæller, hvad du kan forvente efter relanceringen.

Den nye vidensportal skal give en let og samlet indgang til en lang række ressourcer, blandt andet undervisningsforløb og faglig inspiration til lærere og pædagoger koblet direkte til de forenklede fælles mål.

EMU’ens grundskoleområde giver eksempler på best practise og overblik over viden samt metoder og redskaber, der er dokumentation for virker.

”Som noget nyt er der på EMU nu også materiale målrettet til skoleledelserne, til skoleforvaltningerne og ikke mindst til forældrene, der på den måde får hjælp til at få overblik over de nye fælles mål, så de kan støtte børnene bedst muligt i deres skolegang,” fortæller Finn Togo, produktchef for emu.dk.

Nyudviklede og reviderede materialer

”Vejlednings- og inspirationsmaterialet målrettet folkeskolereformen er baseret på nyudviklede materialer og revideret materiale fra EMU.dk. Vidensportalen vil løbende blive udviklet og opdateret i takt med, at der bliver udviklet flere nye materialer,” siger Finn Togo og fortsætter:

”Eleverne får deres eget område til foråret 2015 med gode råd bl.a. til at skrive opgaver, gå til eksamen, arbejde i elevråd, undgå cyber-mobning og meget mere.”

Emner for forældrene

Forældre kan blandt andet blive klogere på deres rolle i barnets skolegang og læring via emner som ‘Mit barn skal starte i skole’ og ‘Hvordan kan jeg understøtte mit barns læring’.

”For forvaltninger og skoleledelser består materialet blandt andet af cases, redskaber, metoder, forskningsrapporter og artikler, der kan understøtte kommunernes og skoleledelsernes virkeliggørelse af folkeskolereformen, fx den åbne skole, strategisk kompetenceudvikling og læringsmålstyret undervisning,” forklarer Finn Togo.

Nyheder fra EMU.dk i SkoleIntra

SkoleIntra har integreret RSS-feeds til EMU-tjenesterne og giver dermed SkoleIntra-brugere mulighed for at få relevante nyheder direkte ind på deres personlige forside.

 

Sådan får du nyheder fra EMU ind på din personlige forside af SkoleIntra

Som medarbejder med adgang til PersonaleIntra kan du få vist nyheder fra bl.a. EMU ved at tilpasse din egen personlige forside i SkoleIntra. Dette gøres ved at trykke på det lille tandhjul på ”Min forside”.

Når du trykker på tandhjulet, kommer du til en side, hvor du kan tilpasse din personlige forside bl.a. med hvilke elementer, der skal være på forsiden, og hvilke nyhedstjenester du ønsker at abonnere på.

Under forsidens elementer kan du vælge at få vist elementet ”Nyhedstjenester i enten højre eller venstre side.

Herefter kan du vælge de nyhedstjenester, du vil abonnere på. Dette gøres under ”Abonner på nyhedstjenester”.

Her kan du vælge, hvilke nyhedstjenester du gerne vil have vist på forsiden bl.a. nyheder fra EMU.