Kategorier: Tips & Tricks

Godt i gang med den nye SkolePort – 1


Posted on

Den nye SkolePort giver mange nye muligheder. I de kommende nyhedsbreve vil vi præsentere forskellige avancerede muligheder. Denne gang beskriver vi muligheden for at bruge “Gennemsigtig overlay i sidehoved.”

“Gennemsigtig overlay i sidehoved” giver mulighed for, at skolen kan sammensætte sidehovedet af forskellige elementer og få dem til at spille sammen på en flot og dynamisk måde. Herunder er beskrevet, hvordan du kan lave ovenstående sidehoved.

For at kunne lave sidehovedet skal du bruge:

  • Et baggrundsbillede (billedet af skoven)
  • Et billede som indeholder et gennemsigtigt område (Billedet med de grå bølger)

Skolens navn og adresse er selvstændige “Om skolen”-widget’s og derfor ikke en del af de grafiske elementer.

I eksemplet her er sidebredden sat til 1024 pixel og højden af sidehovedet sat til 200 pixel. Disse værdier sættes i SkolePortens layout under ”Farver, fonte og dimentioner.

Baggrundsbilledet (billedet af skoven) er i dette tilfælde 900×200 pixel og er et standard JPG-format.
Det andet billed er samme størrelse men i PNG-format af hensyn til det gennemsigtige område

Baggrundsbilledet med det gennemsigtige område kan laves med for eksempel Adobe Illustrator eller pixlr.com. I eksemplet er det lavet med en bølgeform, der deler billedet op i to dele: en synlig og en gennemsigtig del.

Når du har lavet de to billeder, skal de lægges ind sidehovedet som billed-widget’s.

Baggrundsbilledet er lagt helt ud til højre kant af sidehovedets redigeringsområde, og billedet med det gennemsigtige område er lagt helt ud mod venstre kant.

I den nye SkolePort er der for de enkelte widget-elementer mulighed for at placere widget’en i bageste eller forreste lag.

Billedet af skoven ligger bagest, og billedet med det gennemsigtige område ligger forrest. Øverst ligger ”Om skolen” widget elementerne.

Man kunne også i dette tilfælde vælge at bruge en “Skiftende billeder” widget som baggrundselement og har herefter ikke behov for at beskære billederne løbende.

dette link kan du se en SkolePort med ovenstående sidehoved.