Kategorier: Tips & Tricks

Godt i gang med den nye SkolePort – 3


Posted on

Dette og nogle kommende tips omhandler de widgets, der udgør SkolePortens forsider. Brug disse tips som inspiration til en anderledes brug af SkolePorten.

Der er mulighed for at lave mange forsider med forskelligt indhold og opsætning, og man kan på en enkel måde linke fra både menu og forside-widgets til disse forsider.

En widget er en af de mange elementer, en forside er opbygget af. Listen over disse widgets kan ses under forsideredigering.

Nogle af disse widgets er dynamiske og trækker indholdet fra SkoleIntra lige som de ‘dynamiske sider’ som ‘Nyheder’, ‘Seneste nyhed’ osv.

Andre er statiske, og indholdet skal man selv lægge ind. Det gælder for eksempel ‘Tekst’ og ‘Billed’. ‘Indlejret objekt’-widget’en kan fx være YouTube video, Facebook lister og lignende. ‘RSS’-widget’en henter indhold fra en af de mange tjenester, der leverer RSS-feed.

Indstillinger for widgets

Som udgangspunkt bruger alle widgets i forsiderne den indstilling af farver, fonte, baggrunde osv., der ligger til grund for det overordnede aktuelle design. Det betyder derfor også, at hvis man ændrer i sit design, så vil de enkelte widget’s følge disse ændringer.

Læg mærke til, at det er det ‘nuværende’ publicerede design og ikke ‘kladde’-designet, widgets-indstillingerne kommer fra.

De grundlæggende indstillinger af widgets tilpasses under Layout > Farver, fonte og dimensioner.

Denne indstilling vil derefter påvirke alle eksisterende og kommende forsiders widgets.

Vil du derimod lave forskellige indstillinger af de enkelte forsiders widgets, skal du benytte dig af ‘Layout-fanen‘ inde på den enkelte widget.

Vælg først den forside du ønsker ændret under ‘Forsider’ ved at klikke på forsidens navn. Klik herefter på widget-ikonets ‘tandhjul’ inde på den widget, du ønsker ændret.

Nogle widgets har flere faner at vælge mellem, da disse har noget med indholdet at gøre. De har dog alle en ‘Layout’-fane.

Så snart man ændrer noget i widget-indstillingen, vil der i øverste højre side af indstillingssiden stå ‘Valgte layout afviger fra standarden’, og der vil være et link ‘Gendan til standard’.

Du kan ved at klikke på dette link, få de indstillinger af en widget tilbage fra den grundlæggende design indstilling og fra de standard indstillinger, der ligger i systemet.

Ikke alle widgets har samme standardindstilling. En billed-widget har for eksempel ikke en overskrift som standard, mens en link-widget har.

Har du én gang været inde og ændre indstilling for en widget, vil denne widget ikke længere benytte sig af de overordnede designindstillinger. Det er derfor en god idé at vurdere, om det er en overordnet indstilling du ønsker at ændre eller kun indstilling for nogle enkelte widgets.