Kategorier: Tips & Tricks

Kommunikationsmuligheder med skoler i Danmark via SkoleIntra


Posted on

Information til interesseorganisationer og andre interesserede

Har I et budskab, I gerne vil have ud til elever, forældre og lærere, så kan SkoleIntra bruges til at bringe budskabet ud til modtagerne. Kommunikationen i SkoleIntra kan målrettes modtagerne, så eleverne modtager ét budskab og forældrene og lærerne et andet.

Det er vigtigt at holde sig for øje, at man skal målrette sin tekst til de tre målgrupper, så det bliver let for skolens administrative personale at videregive budskabet.

Her er nogle konkrete eksempler på målrettede budskaber:

Til forældrene:

Giv dit barn 17 gode børnebøger til vinterferien – gratis!

I hele februar er der fri læsning på www.gratisbørnebøger.dk, og der er 17 titler at vælge imellem fra syv af landets mest læste forfattere, heraf to af årets Orlanominerede. E-bøgerne kan læses gratis på computer, iPad eller smartphone.

To års læsning kan vindes

Læser børn ikke i skoleferierne, mister de et par måneders læsetræning hvert år. Ved at læse i ferierne kan dit barn vinde et til to års læsetræning i løbet af folkeskoleårene.

Læs af lyst!
Børn elsker at læse, men de vil læse af lyst og selv vælge bøgerne. Spænding, humor, alvor. Letlæsning, selvlæsning, højtlæsning. www.gratisbørnebøger.dk tilbyder noget for enhver smag.

Forfatterne bag:

Ebøgerne på www.gratisbørnebøger.dk tilbydes gratis af forfatterne Benni Bødker, Henrik Einspor, Jan Kjær, Ellen Holmboe, Emil Blichfeldt, Bo Skjoldborg og Morten Dürr.


 

Til lærerne:

17 gode børnebøger til undervisning og frilæsning – gratis!

I hele februar er der fri læsning på www.gratisbørnebøger.dk, og der er 17 titler at vælge imellem fra syv af landets mest læste forfattere. Ebøgerne kan læses gratis på computer, iPad eller smartphone.

17 nye klassesæt – inkl. to af årets Orlanominerede bøger

Med lidt planlægning kan du bruge de 17 bøger aktivt i undervisningen som klassesæt. Der er meget at vælge mellem og en hel måned til at læse løs. Hent en print-selv-plakat på https://gratisborneboger.wordpress.com/downloads/, hæng den op i klassen, og så er det bare: Skan og læs løs!

To års læsning kan vindes

Læser eleverne ikke i skoleferierne, mister de et par måneders læsetræning hvert år. Ved at læse i ferierne kan eleverne vinde et til to års læsetræning ultimo 9. klasse.

Læs af lyst!

Børn elsker at læse, men de vil læse af lyst og selv vælge bøgerne. Spænding, humor, alvor. Letlæsning, selvlæsning, højtlæsning. www.gratisbørnebøger.dktilbyder noget for enhver smag.

Sig det videre

Del gerne denne nyhed med dit faglige netværk på facebook, twitter, intranet m.m. Læselyst-projektetgratisbørnebøger.dker ikke-kommercielt og afhængig af din støtte.

Forfatterne bag: 

Ebøgerne påwww.gratisbørnebøger.dktilbydes gratis af forfatterne Benni Bødker, Henrik Einspor, Jan Kjær, Ellen Holmboe, Emil Blichfeldt, Bo Skjoldborg og Morten Dürr.


Til eleverne:

Læs fede bøger i februar – helt gratis!

www.gratisbørnebøger.dk kan du vælge mellem 17 forskellige titler. Her er både spænding, gys, humor, action og alvor. Bøgerne kan læses på iPad, smartphone eller computer.

Du kan blandt andet læse:

“Jagten på den talende hund”
”Jonny Nekrotic 1: Zombiepesten”
”Taynikma 1: Mestertyven”
“B.I.T.Z. – Stjernetosset”
Og mange flere …

Sig det videre

Hvis du synes, det er fedt at læse, så del linket www.gratisbørnebøger.dk med dine venner.


Gør det nemt for administratoren

Typisk er det skolens sekrætær, der modtager mails med information, som skal viderebringes, og hun vil som oftest bruge SkoleIntras opslagstavle til at viderebringe budskabet. SkoleIntras opslagstavle kan målrettes specifikke klasser. Det er derfor muligt at lave indhold, der er målrettet eks. indskolingen.

Når man laver opslag, kan man også embedde elementer fra forskellige tjenester bl.a. youtube, så hvis I eksempelvis har en Youtube-video, der underbygger budskabet, kan I med fordel vedlægge embedkoden i den mail I sender til skolen.

Embedkoder kan indsættes via dette ikon:

Når I har lavet materialet, som I ønsker at sende ud til skoler, kan I finde mailadresser m.m. på skolerne via institutionsregisteret.

Kommuner, der har FællesNet, kan bruge FællesNettet til at sende information ud til alle kommunenes elever, forældre eller lærere på én gang.

Følgende er eksempler på tre skærmdumps fra hhv. ElevIntra, LærerIntra og ForældreIntra

Vær opmærksom på markedsføringsloven!

Overvejer I at kontakte skolerne så vær opmærksom på, at henvendelserne skal overholde markedsføringsloven.

§ 6. En erhvervsdrivende må ikke rette henvendelse til nogen ved brug af elektronisk post, et automatisk opkaldssystem eller telefax med henblik på afsætning af varer, fast ejendom og andre formuegoder samt arbejds- og tjenesteydelser, medmindre den pågældende forudgående har anmodet om det.