Kategorier: Tips & Tricks

Sådan får du mest ud af ugeplansværktøjet


Posted on

Når du opretter en ugeplan i SkoleIntra, kan du vælge mellem to metoder. Her kan du se, hvordan og hvorfor du skal vælge formularskabelonen.

Den formularbaserede ugeplan er nem at arbejde med. Den giver også et pænt og overskueligt overblik for alle brugere – ligegyldigt hvilken platform de tilgår ugeplanen på. Samtidig har den formularbaserede ugeplan den fordel, at den integrerer med andre skemaer, bl.a. lærerens.

Grunden til, at man både kan vælge den formularbaserede og den skabelonbaserede ugeplan, er, at der stadig er enkelte brugere på nogle skoler, som af særlige grunde har brug for den skabelonbaserede ugeplan. Muligheden for at vælge den vil dog blive udfaset i løbet af 2016.

Sådan gør du

Du kan ændre indstillingerne for ugeplaner under Samarbejde > Ugeplaner > Indstillinger. Her kan du vælge mellem at bruge en formularbaseret eller en skabelonbaseret ugeplan. Her er valgt en formular uden faneblade:

Herefter kan du tilføje et fag til den formularbaserede ugeplan:

Du skal gemme din ugeplan efter hvert fag. Hvis du benytter den formularbaserede ugeplan, kan alle klassens lærere skrive i ugeplanen samtidig.

Formular MED faneblade

Når du opretter ugeplaner, har du også mulighed for at vælge ‘Formular med faneblade’:

Når du vælger dette, er layoutet lidt anderledes, og du får mulighed for at indsætte billeder:

Lav ugeplanen ud fra dit eget skema

Du kan også oprette en formularbaseret ugeplan ud fra dit EGET skema i stedet for ud fra klassens skema. Det gør du således:

Her kan du trykke på de enkelte fag og tilføje informationer omkring hvilke aktiviteter, der skal foregå i de enkelte lektioner. De informationer, du skriver ind for de enkelte klasser, vil automatisk ende i disse klassers ugeplaner. Det vil sige, at du kun skal klikke og redigere i en ugeplan, selv om du underviser i flere klasser.

I det viste eksempel vil der komme information fra den pågældende lærer ind i 4.b’s og 6.a’s og 6.b’s ugeplaner.